Malgrat preveu una temporada turística d’estiu molt complicada

Platja de la conca de Malgrat. Foto d'Arxiu
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’escenari actual d’emergència sanitària no dona gaires esperances als sector turístic de la comarca, que ja ha vist passava de llarg la Setmana Santa sense activitat i que ara afronta uns mesos de primavera i estiu previsiblement difícils i amb una situació canviant.

És el cas, entre altres, de Malgrat de Mar, on la pandèmia i les mesures per fer-hi front, com a la resta del territori, van obligar a abaixar la persiana als hotels i càmpings.

Joan Mercader, alcalde de Malgrat de Mar, es mostra prudent a l’hora de fer prediccions sobre com ha d’avançar a situació, davant d’unes circumstàncies que canvien constantment, però afirma que l’inici de la temporada d’estiu ja es veu tocat per la crisi de la Covid-19. Amb tot, considera que cal esperar a veure com avancen les mesures de desescalada per valorar si es podrà reactivar algunes parts del sector.

Els allotjaments turístics de la comarca van haver d’abaixar la persiana obligats per les mesures de prevenció contra la Covid-19, però molts d’ells ja havien pres la decisió abans davant el temor a l’evolució de la pandèmia. D’altres establiments van reconvertir-se en hotels salut per pacients amb coronavirus i també per poder allotjar professionals sanitaris.

L’alcalde de Malgrat, que feia aquestes declaracions ahir al migdia, assegurava no tenir constància que cap hotel del municipi obrís les portes de cara al proper dilluns, tot i que la fase 1, de moment, no s’aplicaria a la zona de l’Alt Maresme, ja que el risc de rebrot es considera moderat. Amb tot, Mercader diu que s’estan estudiant mesures per poder ajudar al sector econòmic.

Els gremis de restauració, hostaleria i turisme i també els sindicats auguren uns futurs mesos molt complicats pel sector turístic, tant per la pèrdua de llocs de treball com pel fet que no se’n regenerin més.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics