Els rebuts vençuts d’impostos locals encara es poden pagar sense recàrrecs

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Davant l’estat d’alarma decretat fa prop de 2 mesos, la majoria de terminis administratius han quedat ajornats. Això vol dir que els rebuts amb terminis vençuts, ara com ara, no suposen un recàrrec econòmic i encara s’està a temps de pagar normalment.

La majoria dels impostos locals, com l’IBI, el de circulació o les escombraries, acostumen a estar domiciliats amb el banc i per tant es cobren directament. En aquests casos no hi ha cap problema, ja que els tributs es cobraran a l’entitat bancària amb els nous terminis aplicats.

En canvi hi ha d’altres ciutadans que prefereixen pagar els seus impostos de forma directe. En aquest sentit, si el cobrament és d’un impost habitual i periòdic, es pot encara fer el pagament amb el mateix rebut emès, tot i que la data marcada ja estigui vençuda. El pagament es pot fer normalment als caixers automàtics, per internet i per telèfon.

En canvi, quan es tracti d’impostos o taxes que es paguin per primera vegada, per exemple per un vehicle nou, els rebuts acostumen a no estar domiciliats encara i es paguen amb un document que, en aquest cas, si cal tornar-lo a descarregar de nou, ja que l’actual, amb data vençuda, no servirà.

En aquests casos cal entrar a la pàgina web de l’Oficina de Recaptació per poder obtenir un rebut nou per poder fer el pagament sense recàrrec.

Ara com ara, els rebuts que es poden trobar en aquesta situació són, en general, els de vehicles, de guals i del cementiri. Aquests tres rebuts, ara com ara, tenen data màxima el 2 de juny. Aquells que no els tinguin domiciliats hauran d’aconseguir un nou rebut a la pàgina web.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics