Sorea treballa per arranjar una nova rebentada a la canonada d’impulsió

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Ajuntament de Palafolls

Segons ha explicat la companyia d’abastament d’aigua, cap a les 3 de la matinada s’ha detectat aquesta incidència de la canonada d’impulsió al seu pas per la Plaça Major i, ja al matí, les màquines han començat a treballar per localitzar i substituir el tram de canonada afectat.

L’afectació s’ha donat a la canonada que porta l’aigua en alta des de la zona dels semàfors i fins el dipòsit del castell, des d’on es va distribuint l’aigua potable als usuaris particulars. Això fa que, d’entrada, no hi hagi d’haver problemes en el subministrament d’aigua als ciutadans de Palafolls.

De fet, Sorea ha explicat a aquesta emissora que s’han fet maniobres per connectar i subministrar aigua directament de la xarxa en alta, sense passar pel dipòsit.

D’aquesta manera es vol garantir el subministrament mentre es repara l’avaria. Tot i que no hi ha d’haver problemes de manca d’aigua, Sorea avisa que en algun moment, i en funció de la demanda, els usuaris poden notar menys pressió o cabal.

Es dona al cas que aquesta canonada d’impulsió, que està feta majoritàriament de fibrociment, està pendent de substituir-se integralment des dels semàfors i fins els dipòsits. El febrer de l’any passat es va aprovar el projecte d’aquesta nova canonada amb un pressupost de 660 Mil  €.

Jordi Villaret, regidor d’Urbanisme, explica que el projecte està ara en una fase de comprovació del paviment que es veurà afectat pels treballs.

Villaret explica que aquestes comprovacions es faran a l’Avinguda Pau Casals, carrer Major i carrer Passada. La intenció d’aquestes tasques és evitar imprevistos sobre l’estat del paviment un cop s’obri aquest.

Les previsions inicials del consistori eren iniciar els treballs passada la Festa Major, ja que suposaran l’obertura d’un eix central del municipi, amb totes les afectacions que això comporti, però de moment l’Ajuntament diu que està pendent de l’evolució de la situació actual per poder veure quan es podrà començar.

Es calcula que el 30% de la xarxa d’aigua de Palafolls està encara feta de fibrociment que amb el desgast dels anys ha provocat diversos episodis de rebentades al sistema d’aigua potable palafollenc que, tot i que no provoquen talls de subministrament, sí que suposen una pèrdua important d’aigua i danys a la via pública.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics