URGENT

Palafolls visibilitza el rebuig a la LGTBIfòbia pintant un pas de vianants amb la bandera homosexual

Compartiu aquesta història
Foto: RP

Aquest proper diumenge es commemora a nivell mundial el Dia Internacional contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia i Palafolls es suma a la commemoració visibilitzant el rebuig a la LGTBIfòbia amb una acció a la via pública.

Tenint en compte que no es poden fer celebracions ni concentracions a l’aire lliure, el consistori palafollenc ha decidit pintar un dels passos a vianants més cèntrics del municipi amb els colors de l’arc de Sant Martí, que són el motiu de la bandera homosexual.

En concret s’ha pintat de colors el pas que uneix el Fòrum Palatiolo amb la zona del teatre. És la mateixa zona on el juny de l’any passat, coincidint amb el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI es van pintar dos bancs amb els colors de les banderes trans i homosexual.

No serà l’única acció. Demà es penjarà una bandera LGTBI al balcó de l’Ajuntament i des de la biblioteca es recomanarà lectures relacionades amb la temàtica. Ho explica Helena Carles, regidora de Serveis Socials de Palafolls.

El consistori penjarà al web el manifest de la jornada en el que es compromet a estar alerta per evitar casos de vulnerabilitat per tal que aquest estat d’alarma no afecti als seus drets.

El Parlament va aprovar fa 6 anys la llei de garantia dels drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a l’eradicació de l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, instant els ajuntaments a desenvolupar polítiques LGTBI.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics