URGENT

Una seixantena de blanencs participen en l’estudi estatal sobre l’abast de la Covid-19

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Blanes ha informat que uns 60 habitants del municipi han començat a participar, en els darrers dies, en l’estudi de seroprevalença per conèixer l’abast del coronavirus SARS-CoV-2. Segons ha informat el consistori, l’estudi es fa a través dels ambulatoris i es coordina des de l’Institut Carlos III de Madrid, i la previsió amb què es treballa és que pugui estigui enllestit el 21 de juny.

L’objectiu és tenir estadístiques fiables sobre quin percentatge de població ha tingut la Covid-19 i ha desenvolupat anticossos, una informació molt útil a l’hora de planificar la tercera fase del desconfinament.

L’Ajuntament ha explicat que, durant un mes i mig, es faran sis tests en tres tongades a un total de 90.000 persones de 38.000 llars d’arreu de l’estat espanyol. A Blanes l’estudi de seroprevalença s’està fent a 22 famílies, una xifra que significa un total d’unes 60 persones, i a Catalunya seran gairebé 10.000 persones les que hi participaran.

Una de les incògnites principals que es pretén resoldre a través de l’estudi és veure com evoluciona la immunitat davant el coronavirus SARS-CoV-2.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics