Troben exemplars d’espècies considerades com a extingides a la zona del Delta de la Tordera

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Hans Hillewaert – CC BY-SA 3.0 / Wikipedia

Des del tancament dels accessos a la zona del Delta de la Tordera per part dels ajuntaments de Malgrat i Blanes, un grup de naturalistes voluntaris de les rodalies està realitzant l’observació i el seguiment de la fauna i la flora que hi ha a l’espai i també a les seves zones d’influència.

Segons ha informat l’Ajuntament de Malgrat de Mar, Javier Sánchez, un voluntari del grup de Ciència Ciutadana del consistori, membre també del grup d’observació del delta, va trobar aquest dimecres a la Platja de la Conca un peu de capironat marí. Segons indica l’Ajuntament, es tracta d’una espècie endèmica en perill d’extinció, considerada extingida a Catalunya, i que l’estiu d’ara fa dos anys es va identificar a la platja de les dunes de Santa Susanna.

D’altra banda, el consistori ha informat que el grup de voluntaris també ha trobat una posta d’ous de corriol, un ocell que fa la posta a la sorra. En aquest sentit, es considera una espècie amenaçada de la qual cal protegir els espais on s’alimenta i on fa la seva posta, i és un dels motius pels quals, des de fa ja 15 dies, s’ha prohibit l’accés a la platja. De fet, l’Ajuntament de Malgrat recorda que l’espai delimitat amb cordes de la Platja de la Conca és un espai protegit i no s’hi pot accedir. Durant del tancament, els Agents Rurals també fan seguiment a la zona.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics