URGENT

El Geriàtric de Palafolls, net de coronavirus

Compartiu aquesta història

Tant residents i professionals del centre han passat aquesta passada setmana les proves PCR per tal de detectar possibles casos positius de Covid-19. Segons informa el propi centre totes les proves han donat negatiu, pel que actualment cap dels residents ni dels cuidadors tenen coronavirus.

Fer-se aquestes proves ha estat una reivindicació molt perseguida pel sector de les residències, que s’han vist especialment afectades per la pandèmia de coronavirus.

El centre no havia detectat abans cap cas de Covid-19 ni tampoc tenia avis amb símptomes, però hi havia la preocupació davant de possibles casos asimptomàtics.

Dijous es van fer la prova PCR als 57 residents que hi ha al centre i paral·lelament el personal de la residència també s’ha fet les proves durant la setmana a l’Hospital de Calella.

Ara com ara els cuidadors són els únics que entren i surten del geriàtric i per això també passen les proves per certificar que no hi ha risc de contagiar als residents.

De fet, fa uns dies els treballadors del centre ja van passar unes proves serològiques que van confirmar que 4 professionals del centre havien estat en contacte amb el coronavirus, però que no podien contagiar-lo. Aquelles van ser unes proves cofinançades pel centre i l’Ajuntament davant la manca de proves pels geriàtrics.

De fet el geriàtric ha estat una de les preocupacions del consistori i s’hi ha actuat aportant material sanitari com guants, mascaretes i pantalles de protecció facial i desinfectant les instal·lacions en diferents vegades amb les màquines d’ozó que ha adquirit el consistori arran de la crisi sanitària.

Els avis de la residència palafollenca fa més de 2 mesos que està tancada a visites de familiars per evitar la possible entrada del coronavirus al centre.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics