Els bars i restaurants de Palafolls reobren avui les seves terrasses

Foto: RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Amb l’entrada a la fase 1 de la desescalada, els establiments del sector de l’hostaleria i la restauració poden reprendre l’activitat a les seves terrasses, i ocupar-les fins a un 50% de la capacitat permesa per la concessió de l’ajuntament.

La normativa estableix que hi hagi 2 metres entre taula i taula, així com un màxim de 10 persones, les quals han de mantenir entre elles també una distància mínima de seguretat interpersonal.

La higiene i les mesures de prevenció contra la propagació del coronavirus s’han extremat també en el cas de bars i restaurants, que han de mantenir una neteja profunda de taules, cadires i estris, utilitzar estovalles d’un sol ús o canviar-les entre ús i ús i rentar-les a 60 graus. També s’exigeix evitar la presència de setrilleres o dispensadors de tovallons de paper sobre les taules per evitar possibilitats de contagi. A l’entrada de l’establiment es demana que hi hagi gels hidroalcohòlics i s’exigeix que els bars i restaurants netegin i desinfectin els lavabos sis vegades cada dia.

Ángela Párraga, del Cafè de Palafolls, explicava aquest matí les mesures que han hagut de prendre i la prohibició d’accedir a l’interior del cafè, exceptuant les persones que vulguin anar al lavabo, que ho han de fer de forma individual. Párraga assegura que es notaven les ganes de la gent de tornar a l’establiment, i demana consciència a la clientela davant de la situació.

D’altra banda, en un altre establiment de Palafolls, la cafeteria Llepa’t els Dits, estan a l’espera de rebre el permís del consistori per poder instal·lar taules a l’exterior, ja que fins ara no tenien terrassa.

En Carles, un dels responsables de l’establiment, explicava aquest matí que la seva prioritat és garantir la seguretat de la clientela, per la qual cosa han demanat poder instal·lar per primer cop la terrassa. A banda, espera que l’obertura d’aquest nou espai pugui ajudar a compensar les pèrdues econòmiques que han comportat els dos mesos de tancament.

Els bars i restaurants que no havien pogut continuar servint menjar per emportar o a domicili reobren avui per primera vegada el seu servei al públic, que ha retornat a les terrasses després de 2 mesos de tancament.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics