Els comerços palafollencs ja poden obrir sense cita prèvia i amb un terç de l’aforament

Foto: Polina Tankilevitch - Pexels
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La fase 1 de la desescalada permet la reobertura dels comerços i locals que van haver de tancar al públic amb l’entrada en vigor de l’estat d’alarma. En aquest sentit, poden reobrir els establiments comercials de menys de 400 metres quadrats, que poden atendre als clients sense necessitat de cita prèvia i limitant l’espai a un terç de l’aforament. En el cas de locals que superin el màxim de superfície permesa, aquests poden obrir limitant l’espai al públic als 400 metres quadrats.

La Roser, de Cotilleria Roser, explica que el seu negoci ja va reobrir dilluns passat. Recorda que, en el seu cas, només pot atendre a una sola persona dins de l’establiment, ja que només hi ha una persona atenent al públic.

Aquest establiment, fins que va reobrir les seves portes la setmana passada, havia tingut la persiana abaixada des del 14 de març.

En una altra botiga, l’establiment de moda Maja, l’Emi explicava que també la setmana passada van començar a atendre clients amb cita prèvia. Amb totes les mesures de seguretat i prevenció exigides, explica que ara el procés és més lent.

En el cas de les botigues de roba s’han de desinfectar les peces de roba i deixar-les en quarantena, però des de Maja expliquen que ara mateix poca gent s’emprova les peces.

A la fase 1 també es permet la reobertura d’establiments com centres de jardineria i vivers de plantes i administracions de loteria. Pel que fa als mercats ambulants a l’aire lliure, la decisió de la seva reactivació depèn dels ajuntaments, i han de reprendre la seva activitat delimitant la distància entre parades i limitant l’aforament a un terç.

 

 

Foto de portada: Polina Tankilevitch – Pexels

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics