URGENT

Palafolls entra a la fase 1

Compartiu aquesta història

El nostre municipi ha entrat avui dilluns a la fase 1 de la desescalada, ja que pertany a la Regió Sanitària Girona. Aquesta regió, juntament amb les de Lleida, Catalunya Central i les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf, ha passat avui a la nova fase.

Entre les mesures que contempla aquesta nova etapa del desconfinament progressiu, a partir d’avui els palafollencs ja poden fer trobades de fins a 10 persones, a casa i a l’espai públic, a 2 metres de distància i a qualsevol hora.

Pel que fa a la mobilitat, a partir d’avui els palafollencs poden circular lliurement dins de la mateixa regió sanitària, tot i que es recomana fer-ho només si és imprescindible. En aquest sentit, des de Palafolls es pot anar a qualsevol comarca gironina –menys la Cerdanya-, i dins de la comarca del Maresme només fins a Canet, ja que a partir d’Arenys ja s’entra a la Regió Metropolitana Nord, encara en fase 0.

Els desplaçaments en cotxe o moto, però, s’han de dur a terme tenint en compte diverses restriccions. Les persones que conviuen al mateix domicili poden anar en el mateix vehicle i sense mascareta. D’altra banda, les que no comparteixen domicili poden viatjar dins del cotxe però situant-se dues persones per fila de seients i sempre amb mascareta; en el cas de la moto, si hi van dues persones, han de portar casc integral amb visera. Si el casc és d’un altre tipus, cal portar mascareta. En el cas de motos d’ús compartit, cal portar guants.

Els desplaçaments a segones residències tornen a estar permesos en aquesta fase sempre i quan siguin a la mateixa regió sanitària.

Francesc Alemany, alcalde de Palafolls, assegura que l’entrada a la nova fase era un pas desitjat per la ciutadania i el sector comercial, però ha volgut insistir en demanar responsabilitat a la població per no fer passos enrere.

Paral·lelament, Palafolls ja no es veurà afectat per cap franja horària a l’hora de sortir a fer esport o passejar, ja que la restricció deixarà d’aplicar-se en municipis de menys de 10 Mil habitants. La mesura anunciada pel Govern central ha de publicar-se al BOE i entrarà en vigor properament.

A banda de les mesures de reobertura de comerços sense cita prèvia, servei d’ITV, vivers, concessionaris i administracions de loteria, així com la reobertura de les terrasses de bars i restaurants i els allotjaments turístics –tots aquests espais amb mesures establertes-, a la fase 1 també es permet la reobertura de sales d’espectacle i museus sense superar un terç de l’aforament, així com les sales de lectura i el servei de préstec de les biblioteques.

Dins de l’actual fase 1 també es permet fer actes i espectacles amb un terç de l’aforament i amb un màxim de 30 persones en cas de fer-ho en un recinte tancat i de 200 si és en un espai obert.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics