URGENT

L’oposició reclama al govern ajuts a famílies i comerços contra la crisi econòmica

Compartiu aquesta història

Aquest proper dijous al vespre hi ha sessió ordinària del ple de l’Ajuntament de Palafolls. Un dels punts que es tractaran serà la moció que han presentat conjuntament el PSC i Palafolls en Comú i que reclama al govern municipal l’adopció de mesures de suport a comerços i famílies per mitigar els efectes de la crisi econòmica derivada del coronavirus.

L’oposició denuncia que el govern ha ignorat sistemàticament  els seus oferiments de col·laboració i que per això presenten la moció al proper ple.

A la moció tan socialistes com comuns demanen ajuts per a les famílies i pels comerços locals. En aquest sentit demanen una paga de 200€ mensuals durant 3 mesos per aquelles famílies vulnerables així com subvencionar l’IBI fins un màxim de 300€ per a famílies necessitades i deduir els mesos d’esta d’alarma de l’impost d’escombraries. També demanen la flexibilització de taxes i tributs locals amb plans individualitzats. Dolors Agüera és la portaveu dels socialistes.

Pel que fa als comerços locals, l’oposició demana la subvenció de la taxa de residus pels mesos de confinament, accés a préstecs de fins a 2.000 € així com la creació d’una línia d’ajuts al comerç local.

També demanen campanyes gratuïtes de publicitat en aquesta emissora per ajudar a promocionar el comerç local.

Per poder gestionar aquestes ajudes, els dos partits de l’oposició, també reclamen un augment de personal als departament de Promoció Econòmica i de Serveis Socials.

Tant els socialistes com els comuns reiteren la manca de comunicació i de col·laboració amb l’equip de govern local.

A través de les xarxes socials es socialistes asseguren que els comerços no poden esperar més temps per aquestes ajudes i recorden que ja han passat dos mesos de pandèmia amb afectació directe a l’activitat econòmica local.

El ple municipal tornarà a ser telemàtic i es preveu per dijous a les 7 de la tarda. Com la resta de sessions la podreu seguir en directe per ràdio Palafolls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics