URGENT

Educació vol reobrir les escoles i instituts l’1 de juny a les regions en fase 2, però sense activitat lectiva

Compartiu aquesta història

La Generalitat proposa que els centres educatius obrin a les regions sanitàries que estiguin en fase 2. Segons Educació, les escoles hauran d’obrir distribuint els alumnes en grups reduïts, de fins a 13 alumnes en el cas de primària i de 15 en el cas de secundària. Tot i així, les classes es continuaran fent a través d’internet fins a final de curs, ja que, segons el departament, no té sentit suspendre les classes telemàtiques tenint en compte la proximitat de final de curs.

Segons el Departament, es reconeix que demanar als centres que revertissin la programació a la presencialitat seria un esforç “eixorc i excessiu, que, a més, trencaria de manera innecessària la dinàmica de l’alumnat”, i afegeix que hi hauria la possibilitat que “un nombre important de famílies” no acceptés portar els seus fills i filles a l’escola fins que no s’hagi acabat la situació d’alerta sanitària.

La voluntat del Departament d’Educació amb aquesta reobertura és que es pugui donar suport lectiu i orientació, acompanyament tutorial i emocional de tot l’alumnat i facilitar la planificació dels diferents escenaris del curs 2020-2021 en cada centre.

Sobre les mesures i condicions de reobertura, Educació apunta que cada centre haurà de decidir com s’organitza per “garantir, d’una manera extremadament estricta, les condicions de salut de l’alumnat i del personal docent i no docent”.

D’altra banda, pel que fa a les llars d’infants, el Departament permetrà que reobrin sempre que confirmin el compliment de les mesures de prevenció sanitàries i d’higiene, així com l’adequació dels espais. El pla especifica que ha de ser amb un màxim de 5 infants per espai, els quals no poden tenir ni 0 ni 1 any, un grup considerat de més vulnerabilitat. En aquest sentit, el pla admet que tot plegat presenta “una notable dificultat” i que en molts casos comportarà una “necessària disminució” del nombre d’infants que podrà acollir cada llar d’infants.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics