El ple de Palafolls aprovarà subvencions i ajudes per a famílies i comerços

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest dijous al vespre es farà una nova sessió plenària de l’Ajuntament de Palafolls. Serà a partir de les 19h i, com en les últimes edicions, es farà de forma telemàtica, amb es regidors des de casa seva.

Entre les 15 punt de l’ordre del dia s’hi inclou les bases reguladores de les subvencions per a comerços locals afectats per la crisi de la Covid-19.

Segons ha pogut saber aquesta emissora, la intenció del consistori és destinar prop de 100.000€ en una línia d’ajuts, d’un màxim d’un miler d’euros per ajudar a pagar despeses cm lloguers, hipoteques, personal, subministraments , quota d’autonòms o les mesures necessàries per reobrir els negocis com els EPI, o pantalles de metacrilat. Són ajuts per a pimes, autònoms i comerços que han hagut de tancar durant el confinament o, en el cas que s’hagin mantingut oberts, demostrin pèrdues superiors al 50% respecte al mateix període de l’any passat.

Paral·lelament, un altre del punts a l’ordre del dia ha de fixar les bases per a subvencions i ajudes a famílies vulnerables per culpa de la crisi econòmica derivada del coronavirus, amb tot un seguit de mesures de suport a les famílies en crisi per culpa de la Covid-19.

El plenari aprovarà els requisits que permetran accedir a aquests ajuts a famílies i comerços del municipi.

També demà al ple, i encara relacionat amb les ajudes als damnificats per la Covid-19, es debatrà la moció presentada per l’oposició demanant algunes accions de suport a famílies i comerços.

El ple aprovarà demà l’autorització temporal per a la instal·lació de terrasses d’establiments de restauració i hostaleria, seguint tots les mesures de prevenció contra la Covid-19, per ajudar a la reactivació d’aquest sector afectat directament per les mesures de l’estat d’alarma i que han pogut començar a reobrir aquest dilluns, però només les terrasses i amb limitacions d’aforament.

La resta de punts a l’ordre del dia, en la seva majoria, són de punts econòmics i l’aprovació d’una modificación d’una ordenança ixc com canvis pressupostaris.

El ple telemàtic permet les preguntes de control al govern per part de la ciutadania i dels regidors de l’oposició. Per fer les consultes o els precs al plenari cal que es registrin telemàticament amb una antelació mínima de 24 hores prèvies al plenari.

Els precs i preguntes es respondrà al tram final de la sessió que podreu seguir en directe per RP ja siguin per la FM o a través de l’streaming. També es podrà veure en vídeo a la plana web de l’emissora a radiopalafolls.cat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics