La llera de la Tordera s’omple de banyistes amb el bon temps i la prohibició del bany a les platges

Gent prenent el sol i de pícnic a la Tordera al 2020. Foto: RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: RP

Aquests dies la Tordera baixa amb molta aigua i sumat a les bones temperatures d’aquests dies i a les ganes de sortir després del període de confiament han empès a moltes persones a buscar el riu com a zona d’oci.

Ahir a la tarda una trentena de persones en diferents grups i repartits en diferents meandres del riu, gaudien de la llera del riu com si d’una platja es tractés.

Persones amb para-sol i cadires de platja, en banyador, animals de companyia i aprofitant l’ocasió per fer el primer bany.

Cal recordar que l’actual estat d’alarma permet fer esport i passejar a la platja, però no prendre el sol o banyar-se. Això ha fet que molta gent hagi optat per acostar-se al riu Tordera per banyar-se i prendre el sol.

Segons ha explicat l’ACA a aquesta emissora, la normativa permet accedir a l’aigua dels rius per banyar-se, sota la responsabilitat de cadascú, però en cap cas permet l’alteració de la realitat de la llera. Això implica que no es pot ocupar temporalment l’espai del domini públic hidràulic o de la zona de servitud amb para-sols o tovalloles. De fet les persones que planten les caires, tovalloles o para-sols s’exposen a sancions en cas de ser detectats per inspectors o agent rurals.

Al mes de gener, després d’una denúncia a les xarxes socials que mostrava rodades de vehicles dins la llera del riu, l’ACA va recordar que està prohibit creuar el riu per zones no habilitades i que, en aquell cas, podien incórrer en una sanció de fins a 3.000€.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics