URGENT

Malestar dels centres educatius palafollencs davant el nou pla d’Educació

Compartiu aquesta història
Foto: ds_30 – Pixabay

L’anunci fet ahir pel conseller d’Educació, Josep Bargalló, de retornar a les aules a partir de l’1 de juny als territoris en fase 2 ha generat malestar al sector educatiu, tant per part de docents, famílies i sindicats.

D’una banda, alguns dels docents posen en dubte que es pugui garantir l’aplicació de mesures de seguretat, sobretot en l’àmbit de l’educació infantil, així com també s’han mostrat preocupats pel fet que el retorn sigui voluntari i que no tingui en compte els alumnes amb més dificultats.

Des del sindicat USTEC, el majoritari del sector educatiu, s’ha qualificat de “temeritat inassolible i inacceptable” el pla presentat ahir pel Departament d’Educació, i el seu portaveu, Ramon Font, demanava ahir la dimissió de Bargalló, ja que retreuen al conseller que traslladi “tota la responsabilitat” als equips directius dels centres educatius amb una proposta que no s’ha negociat amb ells i que, afirmen, responsabilitza l’escola de forma exclusiva de la conciliació laboral i familiar.

Els centres educatius palafollencs estudien ja des d’avui el pla del Departament, i ja han expressat el seu malestar i inquietuds davant la proposta.

Des de l’escola Les Ferreries, la seva directora, Maribel Queralt, ha explicat que s’està pendent de la reunió programada aquesta tarda dels directors de Serveis Territorials d’Ensenyament al Maresme-Vallès Oriental per valorar el pla del Departament.

Per la seva banda, des de l’Institut de la Font del Ferro de Palafolls no han volgut encara fer valoracions sobre el pla d’Educació, que ara mateix tenen damunt la taula i que estan estudiant.

Des d’USTEC es considera “fora de lloc” el fet de preparar un pla que qualifiquen “d’enorme complexitat, sense garanties sanitàries, per 19 dies lectius”, i creuen que el retorn a les aules s’hauria de fer al setembre.

També Comissions Obreres coincideix amb el sindicat majoritari a l’hora de valorar el pla, i retreu a Educació que no hi hagi “cap compromís per evitar la doble jornada virtual i presencial” dels docents.

Per la seva banda, associacions de famílies d’alumnes com la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya –FaPaC- lamenten també l’anunci d’aquest pla, considerant, entre altres, que podria fer augmentar la segregació escolar.

El rebuig s’ha expressat també des d’àmbits com la Fundació Bofill o també el sector de les escoles bressol privades, que han qualificat d’“inviable” el pla pels centres privats, ja que afirmen que la ràtio de 5 nens per espai “no paga el salari d’un professor”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics