Ajuts a famílies colpejades per la crisi de la Covid-19

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El ple de l’Ajuntament de Palafolls va aprovar ahir tot un seguit de mesures de suport per aquelles famílies que han patit els efectes econòmics de la pandèmia de coronavirus com ara una reducció d’ingressos per culpa d’un ERTO o per no haver pogut iniciar la seva activitat laboral al ser un fixe discontinu.

El consistori va aprovar les bases que regularan l’atorgament d’ajuts entre 450 i 600€ per família per fer front a qualsevol despesa bàsica; ja sigui subministraments, lloguer de l’habitatge o pagar assegurances o aliments.

La quantitat final que s’atorgarà depèn d‘un barem de puntuació que tindrà en compte diferents circumstàncies com la presència de menors o persones amb dependència, els estalvis previs a la crisi del coronavirus o si es té més de dos vehicles. La regidora de Serveis Socials, Helena Carles, explica que els ajuts es lliuraran de cop i que s’hauran de justificar en un màxim de 3 mesos.

En aquests ajuts socials el consistori preveu destinar 200.000€.

També l’activitat comercial tindrà diferents ajudes locals. El ple va aprovar les bases que permetran incorporar una línia d’ajuts, d’un màxim d’un miler d’euros per negoci, per ajudar a pagar despeses com lloguers, personal, subministraments o quota d’autònoms entre d’altres. Són ajuts a fons perdut per a pimes, autònoms i comerços que han hagut de tancar durant l’estat d’alarma o, si s’han mantingut oberts, demostrin pèrdues superiors al 50% respecte al mateix període de l’any passat. Segons el regidor de Promoció Econòmica de Palafolls, Aleix Freixa, explica que es vol ajudarà la resiliència del sector comercial que és el motor d’ocupació al poble.

L’oposició va votar a favor de les dues propostes d’ajuts públics. De fet els dos partits a l’oposició, el PSC i Palafolls en Comú també presentaven al plenari una moció conjunta en la que sol·licitaven algunes de les mesures que ja es contemplaven a la proposta del govern i d’altres que no hi eren, però que s’han incorporat. Clara Hidalga de Palafolls en Comú, retreia al govern la manca de voluntat a l’hora de buscar consens en les propostes.

L’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, va recordar a l’oposició que les coses són molt canviants en una situació de crisi sanitària i econòmica com la que vivim aquests dies. Tot i això nega manca de voluntat d’acord i no entenia com, un cop aprovades es dues línies d’ajuts públics, els dos partits de l’oposició mantenien la moció presentada.

 

La portaveu del PSC, Dolors Agüera, explicava que la moció plantejava més ajuts que els marcats a les propostes del govern. Agüera parla de propostes de màxims.

El govern, però assegura que moltes de les propostes de l’oposició són inviables administrativament. La moció va ser desestimada gràcies al vot de qualitat de l’alcalde, ja que un dels regidors del govern no va poder votar per problemes tècnics en una nova sessió que va ser telemàtica i que podeu veure de nou a la pàgina web de RP.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics