Reclamen la instal·lació de fibra òptica a Ciutat Jardí per resoldre els problemes de connexió a Internet

Foto: Bruno / Germany - Pixabay
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Diversos veïns de la urbanització de Ciutat Jardí han impulsat aquests dies una recollida de firmes virtual per reclamar la millora de la xarxa d’Internet de la zona.

Els habitants de Ciutat Jardí denuncien que la infraestructura de xarxa d’internet està obsoleta. Afirmen que la connectivitat es fa a través de connexions de coure deteriorades i antiquades i que, a la lentitud de l’ADSL –el qual asseguren que no supera el 1 Mbps per parcel·la-, se li ha de sumar també la falta de manteniment.

Tal i com expliquen, i especialment amb l’arribada de la crisi del coronavirus, els veïns i veïnes que han de teletreballar des dels seus domicilis no poden fer-ho de forma òptima degut a les pèrdues de senyal i el poc ample de banda disponible, amb interrupcions constants del senyal d’Internet. Escoltem un dels testimonis.

Per reclamar la millora de la connectivitat, els veïns de Ciutat Jardí han impulsat una recollida de firmes a través de la plataforma change.org, en què ja sumen més de 200 signatures.

Els habitants de la urbanització afirmen que se’ls fa molt difícil treballar des de casa, veure pel·lícules o, fins i tot, descarregar un simple document en format PDF. Els veïns asseguren que porten molts anys lluitant per la millora del servei, i que fins avui han provat i plantejat totes les alternatives possibles, entre elles també l’ús de radioenllaços o de tecnologia WiMAX. Malgrat totes aquestes opcions, els veïns asseguren que l’única opció viable és la implementació de la fibra òptica.

Els veïns de Ciutat Jardí asseguren desconèixer el perquè fins ara encara no disposen de l’accés a la fibra òptica, i demanen que es completi la instal·lació que ja es va començar a implementar quan es va dur a terme l’asfaltat dels carrers la urbanització. Per tot plegat, insten a l’Ajuntament de Palafolls i a les empreses de telecomunicacions a dur a terme els procediments necessaris perquè se’ls presti el servei.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics