URGENT

Palafolls no pot fugir de les franges horàries

Compartiu aquesta història

Des del cap de setmana passat s’esperava la flexibilització de les franges horàries que marquen quan es pot sortir al carrer per fer esport o a passejar amb menors de 14 anys.

Es preveia que la mesura afectes als pobles de menys de 10.000 habitants i que Palafolls s’hi pogués acollir.

Finalment el BOE ha publica avui aquesta mesura que elimina les franges horàries, i per tant permet sortir al carrer amb més llibertat, en els municipis de menys de 10.000 habitants. Ara bé, el propi BOE també indica que per gaudir d’aquesta liberalització horària cal que els municipis tinguin una densitat de menys de 100 habitants per quilòmetre quadrat.

És justament aquesta segona condició la que Palafolls no compleix, i que per tant, deixarà el nostre poble fora d’aquesta liberalització.

Si el govern central no modifica aquestes condicions, el nostre municipi continua mantenint les franges horàries actives des de finals del mes d’abril i que limiten fer esport no professional a partir de les 20h a l’igual que es mantenen les hores en les que poden sortir els menors de 14 anys.

Altres poblacions properes com Santa Susanna no tenen franges horàries tot i tenir una densitat de més de 270 hab/km2 ja que els municipis de menys de 5.000 habitants ja no els afecten les restriccions horàries.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics