URGENT

Els líders polítics palafollencs valoren la situació municipal un any després de les eleccions

Compartiu aquesta història

Avui es compleix un any just de la celebració de les eleccions municipals del 2019. Aquells comicis van suposar un canvi d’era a la política de Palafolls, ja que per primera vegada ERC obtenia la majoria absoluta amb 7 regidors, quedant PSC com a segona força amb 5 regidors i Palafolls en Comú amb un únic regidor. El nou alcalde, Francesc Alemany, va ser investit 3 setmanes després, capitanejant un govern format per altres 6 regidors i regidores d’ERC.

Un any després, RP ha preguntat als líders de les 3 formacions amb representació al ple municipal –ERC, PSC i PeC- quina valoració fan de la situació municipal 365 dies després dels comicis.

Francesc Alemany, líder d’ERC i alcalde de Palafolls, considera que les situacions excepcionals dels darrers mesos, com el temporal Gloria o l’actual pandèmia del coronavirus, han obligat a modificar l’agenda política prevista pel govern.

Malgrat tot, l’alcalde fa una valoració positiva de les iniciatives que s’han pogut impulsar arran de la crisi de la Covid-19, com el voluntariat.

Per la seva banda, des de l’oposició, la líder dels socialistes, Dolors Agüera, considera que l’acció del govern d’ERC no ha aportat fins avui res de nou, ja que afirma que s’ha basat i ha comptat amb la tasca que havia fet l’anterior govern palafollenc.

Les crítiques cap a l’acció política del nou govern d’ERC també les ha emès Clara Hidalga, regidora de Palafolls en Comú, que considera que el paper del nou executiu local no difereix del de l’anterior govern. Hidalga considera que cal “donar marge” al govern pel que fa a la gestió dels darrers mesos, coincidint amb el temporal Gloria i la crisi del coronavirus, però espera que de cara al proper any es millori el manteniment dels espais públics del municipi i que es compleixin les promeses dels republicans.

La portaveu dels comuns també considera que el govern municipal ha de millorar la comunicació amb els altres dos grups de l’Ajuntament, ja que creu que no es compta amb l’oposició a nivell d’acció política municipal. A més, Hidalga denuncia que ERC juga brut i que titlla a l’oposició d’oportunistes quan, segons la regidora dels comuns, això és el que són els republicans.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics