Les PCR als palafollencs que les necessitin es fan al CAP de Malgrat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Des de la passada setmana tots els pacients que presenten símptomes compatibles amb un possible cas de covid-19 es fan les proves PCR des del centre d’atenció primària.

En el cas dels palafollencs, aquestes proves no es fan al dispensari municipal, sinó al CAP de Salut de Malgrat, ja que segons expliquen des de la CSMS, és un espai més adient i més gran per poder fer aquestes proves PCR. A més també es vol optimitzar recursos, ja que a Malgrat es reorganitzen les proves de forma concentrada per destinar el personal necessari i totalment preparat amb les mesures de seguretat necessàries.

Les proves es fan sota estricte criteri mèdic i només a aquells pacients que presenten símptomes  associats al coronavirus.

Des de la Corporació expliquen que els CAP de salut han de ser primordials en aquesta nova fase de la pandèmia per controlar l’avanç del coronavirus i detectar qualsevol repunt. D’aquesta manera, la realització de les PCR als centres de primària té com a objectiu principal detectar de forma precoç els casos, identificar ràpidament els contactes i fer un seguiment per tal d’aïllar-los i evitar nous focus de contagi.

Des de la corporació es recomana que les persones amb simptomatologia es posin en contacte amb els centres de salut per telèfon abans d’acudir-hi de forma presencial.

A dia d’avui a Palafolls s’han detectat 25 casos positius de covid-19 des de mitjans de març, dos en l’última setmana. Al nostre municipi també hi ha 360 casos sospitosos. Es tracta de persones amb símptomes de covid-19, a les que un sanitari ha  diagnosticat com a possible cas de coronavirus, però que no té cap prova que ho confirmi.

Analitzant les dades al nostre municipi, es comprova que el virus ha afectat més a les dones que als homes. 2 de cada 3 casos positius i també dels sospitosos, són dones a Palafolls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics