Els bars i restaurants sense terrassa sol·liciten tenir-ne per poder reprendre l’activitat

Foto: youleks - Pixabay
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’entrada de Palafolls a la fase 1 de la desescalada, el dilluns de la setmana passada, va significar la possibilitat de tornar a obrir el servei de bars i restaurants. Els establiments de restauració –excepte els que servien menjar per emportar, els quals ja havien pogut continuar oferint el servei- van poder obrir les seves terrasses a la meitat de la seva capacitat habitual i amb les distàncies de seguretat necessàries per evitar contagis per coronavirus.

Per tal de poder reactivar el negoci, els bars i restaurants de Palafolls van demanar la corresponent sol·licitud per instal·lar la seva terrassa. En total, el consistori ha informat que n’ha rebut 17, de les quals 6 corresponen a establiments que, fins ara, no disposaven d’espai de terrassa i que han hagut de sol·licitar-ho per tal de poder reprendre l’activitat. Aquest és el cas del forn de pa Sant Raimont, als quals s’han cedit taules de forma provisional per poder servir a fora. La Montse, responsable de l’establiment, explica que la possibilitat de comptar amb aquest nou espai de terrassa els beneficia per 3 motius principals. D’una banda, permet que els clients que fins ara havien d’endur-se el producte i consumir-lo a un altre lloc puguin quedar-se a la terrassa del forn; també els permetrà compensar l’aforament total un cop es passi a fase 2 i es pugui reobrir l’interior amb limitació, ja que comptaran amb el nou espai de la terrassa, i d’altra banda també podran tornar a comptar amb les dues treballadores afectades per un ERTO, que podran reincorporar-se a la feina.

La Montse explica que les dues companyes es podran reincorporar a la feina un cop es passi a la fase 2; un pas que, si tot va sobre el previst, Palafolls farà aquest proper dilluns. Serà en aquesta etapa del desconfinament quan es permetrà als establiments de restauració reobrir amb un aforament màxim del 40%, amb la reactivació de l’interior dels locals, i la capacitat de les taules de les terrasses ja podrà ser de 15 persones.

La normativa de la fase 2 estableix que el consum a l’interior del local només es pot fer assegut a taula, i no es permet l’autoservei a la barra per part del client.

El forn de pa Sant Raimont és un de la mitja dotzena de casos d’establiments de restauració del nostre municipi que s’han vist obligats a demanar permís d’obertura de terrassa a l’exterior del local per poder reactivar l’activitat, en alguns casos després de 2 mesos sense poder fer-ho.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics