Les escoles de l’Alt Maresme no obriran almenys fins el 8 de juny

Foto: Snag Eun Park - Pixabay
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Tot i que dilluns la zona de l’Alt Maresme, juntament amb la resta de la regió sanitària de Girona, passarà a la fase 2 de la desescalada, encara no obrirà les escoles.

Els centres educatius, entre ells els de Palafolls, volen esperar que tota la comarca estigui a la segona fase i que, per tant, puguin reobrir tots els centres del Maresme i del Vallès Oriental, les comarques que formen part de la mateixa zona educativa.

D’aquesta manera l’obertura dels centres educatius, públics i concertats, de la nostra zona no obriran almenys fins el dilluns dia 8 de juny, si la resta del Maresme passa també a la segona fase.

Laura Duarte, directora de l’escola Mas Prats de Palafolls, explica que era inviable poder reobrir els centres el proper dimarts amb totes les mesures necessàries –en el cas de Palafolls, aquest dilluns era un dels dies festius de lliure disposició. La directora ha explicat que ara les famílies estan responent un qüestionari per saber quants alumnes aniran al centre presencialment quan es reobri.

L’activitat lectiva continuarà fent-se en línia, però els centres obriran per aquells casos previstos en el pla de reobertura presentat pel Departament d’Educació.

Així els alumnes d’educació infantil podran anar voluntàriament a l’escola quan tots els adults de la unitat familiar treballin fora de casa i sempre que no mostrin símptomes de la Covid-19.

Els alumnes de 1r i fins a 5è de primària hauran de seguir el curs virtualment, però si es considera necessari es pot fer una atenció presencial i individual a requeriment del centre i sempre amb mascareta.

Els alumnes de 6è de primària, i que per tant aquest juny acaben la seva etapa a l’escola per passar a l’institut, podran anar al centre de manera voluntària en grups màxims de 15 persones per rebre atenció personalitzada del seu tutor. Podran anar-hi 1 cop per setmana, seguint els horaris marcats pel centre.

A l’institut, el pla de desconfinament preveu que el retorn pugui ser més nombrós, perquè es considera que els adolescents són més capaços de mantenir les mesures de seguretat. Així, als instituts es preveu que els alumnes de l’últim curs de cada etapa, és a dir 4t d’ESO i 2n de batxillerat, puguin tornar de “forma gradual i amb horaris esglaonats”, però sempre en grups d’un màxim de 15 alumnes per aula per oferir orientació formativa o ajudar els que han de fer la selectivitat al juliol. Rosa Martínez, directora de l’Institut de la Font del Ferro de Palafolls, explica que s’estan acabant de concretar les franges pels alumnes que canvien d’etapa, i que en el cas de la resta de cursos es preveu l’atenció individualitzada amb cita prèvia. En el cas de l’institut també es demana a les famílies que omplin un qüestionari per planificar la rebuda dels alumnes.

Des del centre de secundària també s’obre la porta al fet que es puguin fer tutories grupals, també amb el límit de 15 estudiants a la vegada.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics