Palafolls passarà dilluns a la fase 2 de la desescalada

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Ministeri de Sanitat va anunciar ahir oficialment el pas a la fase 2 del desconfinament de les regions sanitàries de Girona i Catalunya Central i les comarques del Garraf i l’Alt Penedès.

Palafolls i la resta de l’Alt Maresme s’inclou a la regió sanitària de Girona, i per tant a partir de dilluns entrarà a una nova fase de la desescalada. A partir de llavors, les trobades ja poden ser de fins a 15 persones a casa o a l’espai públic, així com es permeten les passejades i l’esport a l’aire lliure sense límit horari, excepte pels majors de 70 anys, que mantenen les franges de 10 del matí a 12 del migdia i de 7 a 8 del vespre.

En l’àmbit de l’hostaleria, els bars i restaurants ja podran reactivar el servei a l’interior dels seus locals, tot i que hauran de fer-ho amb fins a un 40% de l’aforament i servint a les taules.

A partir de dilluns també es podrà anar a la platja per fer esport i per banyar-s’hi i prendre el sol, en grups de com a màxim 15 persones i mantenint distància de seguretat, i es podran utilitzar els serveis com dutxes, rentapeus, lavabos o vestuaris, entre altres, amb ocupació màxima d’una persona. En l’àmbit de les platges, s’ha establert que els ajuntaments puguin limitar-hi l’accés, el temps de permanència i els aparcaments. Només es podrà anar a platges de la mateixa regió sanitària.

A la fase 2 també es reactiva el turisme actiu i de natura en grups de fins a 20 persones, i les piscines poden reobrir amb un aforament de fins al 30% -a les recreatives, caldrà cita prèvia.

A partir de dilluns també es permet la reobertura de museus, teatres, monuments i altres espais culturals amb restriccions del 30% de l’aforament.

Malgrat la flexibilització de les restriccions, cal continuar portant mascareta a l’espai públic sempre que no es pugui mantenir la distància de seguretat de 2 metres, així com continuar aplicant mesures de prevenció i higiene per evitar el risc de contagi per coronavirus.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics