URGENT

Palafolls entra a la fase 2 de la desescalada

Compartiu aquesta història

Avui dilluns, Palafolls ha entrat de forma oficial a la fase 2 del desconfinament. Ho ha fet juntament amb tota la resta de la regió sanitària Girona, la de la Catalunya Central i les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf.

En aquesta nova fase de la desescalada ja es permeten les trobades de fins a 15 persones, així com els bars i restaurants ja poden obrir a l’interior del local amb fins a un 40% de l’aforament i servint a taula.

Avui també es permet la reobertura de tots els comerços i serveis, inclosos els locals que tenen més de 400 metres quadrats de superfícies, i també poden tornar a obrir els centres comercials, cinemes, teatres, auditoris, museus i monuments amb un terç de l’aforament.

En aquesta nova fase es reprenen celebracions com casaments, batejos i comunions amb un màxim de 100 assistents a l’aire lliure o 50 si és a l’interior, i els enterraments permeten l’assistència de fins a 25 persones a la sala de vetlla.

També es reobren les piscines, que poden acollir fins a un 30% de l’aforament, i en el cas de les recreatives cal cita prèvia, i partir d’avui també es permet el bany i prendre el sol a les platges, amb la limitació de grups de fins a 15 persones. També es permet fer turisme actiu i de natura amb grups de fins a 20 persones. A partir d’aquesta nova fase, les passejades ja no tenen límit horari; en el cas de l’esport, cal reservar les franges de 10 a 12 del migdia i de 7 a 8 de la tarda per als majors de 70 anys.

A les regions que estan en fase 2, a partir d’avui s’han reobert alguns dels centres escolars; en el cas de Palafolls i de tota la resta del Maresme, les escoles i instituts van decidir obrir a partir del proper dilluns 8, per manca de la preparació necessària per garantir la seguretat.

Al nostre municipi, des d’aquest dissabte s’ha reobert el cementiri, espai que es mantenia tancat al públic des d’abans del confinament, així com s’ha habilitat un local d’entitats al centre per poder garantir les mesures de desinfecció, seguretat i higiene necessàries.

Tot i l’avançament a la nova fase, es continuen aplicant les mesures de seguretat i prevenció necessàries per fer front al coronavirus, com és l’ús obligatori de mascareta a l’espai públic si no es pot mantenir la distància de seguretat i la higiene de mans.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics