URGENT

La unitat antitabac del CAP de Palafolls rep en cinc mesos les mateixes demandes que en tot l’any passat

Compartiu aquesta història

Ja fa 12 anys que l’Àrea Bàsica de Malgrat Palafolls posava en marxa una unitat per ajudar a deixar el tabac. Es tracta de consultes mèdiques que donen eines i acompanyen per ajudar a deshabituar-se de la nicotina.

En aquests primers 5 mesos de l’any, tot i la pandèmia de coronavirus i el confinament, ja s’han rebut 65 demandes de primera visita per començar el procés per deixar el tabac. Són pràcticament les mateixes demandes rebudes durant tot l’any passat, quan es va rebre 72 peticions en aquest servei de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

Begoña López, responsable de la unitat anti-tabac del CAP de Palafolls, explica que la inclusió dels principals medicaments antitabac dins el finançament públic, ha ajudat a moltes persones a donar el pas per deshabituar-se, però també assegura que el confinament també ha fet reflexionar als fumadors per deixar el tabac.

La pandèmia i el confiament, però, han obligat a aturar les primeres visites del servei. Tot i que s’ha fet el seguiment al pacients que ja havien iniciat el procés, les primeres visites s’han hagut d’ajornar i s’han reprogramat a partir d’ara, que ja es tornen a fer. Per això López explica que qui vulgui apuntar-se al servei haurà d’entrar ara a una llista d’espera.

Només cal demanar entrar al servei al metge de capçalera o bé per telèfon. Aqueta unitat mèdica per ajudar a deixar el tabac era, fins fa poc, al CAP de Malgrat, però ara s’ubica a l’ambulatori de Palafolls, es d’on s’atén a pacients del nostre municipis i de Malgrat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics