Impulsen una campanya per promoure la formació en el sector agrari a la Baixa Tordera

El nou sistema d'encoixinat biodegradable, que pot ser de paper (a la imatge), o bé de plàstic. - Foto: Ràdio PLF
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Palafolls s’ha sumat a la campanya “Cultiva’t”, una proposta formativa que té per objectiu la incorporació de nou talent en el sector agrari de la zona de la Baixa Tordera.

La iniciativa es basa en la impulsió del nou cicle formatiu de Grau Mitjà de Producció Agroecològica, que s’imparteix a l’Institut Ramon Turró i Darder de Malgrat de Mar. La formació ofereix un itinerari formatiu en producció agroecològica de 2.000 hores lectives distribuïdes en dos cursos acadèmics –amb hores al centre i hores de pràctiques en un centre de treball. El cicle també ofereix la possibilitat de cursar la modalitat dual, amb 1.000 hores de pràctiques en empresa.

L’Institut Ramon Turró i Darder de Malgrat també ofereix, dins de la seva oferta de l’àmbit agrari, un Programa de Formació i Inserció d’Auxiliar d’Activitats Agropecuàries.

L’Ajuntament de Palafolls considera que amb el programa “Cultiva’t” la zona de la Baixa Tordera fa “un pas endavant” per impulsar l’ocupació de qualitat entre les persones d’entre 16 i 50 anys, així com facilitar la formació en un sector “de futur i estratègic”. El consistori palafollenc considera que l’aposta ha posat de manifest “més que mai la importància de la producció local d’aliments”, amb l’objectiu de garantir a la ciutadania una alimentació “de proximitat, sana, saludable i resilient” davant de possibles futures crisis climàtiques o sanitàries.

L’oferta de cicles formatius de Grau Mitjà a la nostra zona també inclou propostes en l’àmbit de la instal·lació manteniment de maquinària –a Malgrat i Blanes-, Gestió Administrativa –a Tordera i Blanes-, així com Sanitat, Electricitat i Electrònica, Informàtica, Serveis Socioculturals o Comerç, entre altres, en aquest cas a la ciutat veïna de Blanes, on es concentra la major part de l’oferta formativa dels cicles.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics