L’Ajuntament defensa col·locar banderes que defensin una societat lliure de violència, racisme i homofòbia

Imatge de la façana de l'Ajuntament de Palafolls - Foto: RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Imatge de la façana de l’Ajuntament de Palafolls – Foto: RP

L’Ajuntament de Palafolls ha reaccionat a la decisió del Tribunal Suprem coneguda aquest dilluns de prohibir la col·locació de banderes no oficials als edificis públics.

La decisió, que prové d’un cas de Santa Cruz de Tenerife, afecta a la col·locació de qualsevol ensenya que no sigui estricament oficial, i que a Palafolls obligaria a despenjar del balcó la bandera del moviment LGTBI i la pancarta amb el lema “Tot anirà bé”.

Davant d’aquesta decisió, el consistori palafollenc ha sortit al pas amb una piulada en què defensa la col·locació d’aquestes dues ensenyes. L’Ajuntament afirma que “a Palafolls es creu que encara és molt necessari visibilitzar i oferir suport als moviments que reivindiquen una societat lliure de violència, racisme i homofòbia”. Per aquest motiu, el consistori assegura que “seguiran alçant la veu per aquells que ho necessiten o per aquells que no poden fer-ho”.

Amb tot, no és la primera vegada que al balcó de l’edifici consistorial hi onegen banderes més enllà de la de Palafolls, l’espanyola, la catalana i l’europea –totes quatre, considerades oficials. Fa uns mesos, el ple va aprovar la col·locació d’un llaç groc en defensa de la llibertat dels líders i activistes independentistes presos. Fa uns anys enrere, també el ple va acordar la col·locació de la bandera de la Segona República. Totes aquestes decisions, malgrat sorgir de la voluntat del ple municipal, quedarien sense efecte després de la sentència del Suprem, que prohibeix que onegin banderes no oficials als edificis públics.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics