La Generalitat recomana tancar algunes platges on desemboquen rius i rieres

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Dilluns us explicàvem que Malgrat no permetia el bany a la desembocadura de la Tordera i la zona més propera. Ho feia seguint unes recomanacions fetes per l’ACA dins el Protocol de mesures addicionals i preventives motivades per la Covid-19 per a la gestió de les aigües de bany, zones on es practica el bany i serveis associats.

Aquest protocol recomana tancar una 30 de platges d’una 20a de poblacions catalanes. En concret, es posa de relleu la necessitat de prohibir el bany en el desguàs d’aigües dolces al mar i a una distància de 100 metres a banda i banda. Una d’aquestes platges apuntades per l’ACA és la de la desembocadura de la Tordera, que queda afectada no només a la part malgratenca, com ja es va anunciar dilluns, sinó també als 100 metres de la part que pertoca a Blanes, on també es recomana prohibir el bany durant tot l’estiu.

Es tracta de 30 platges on l’ACA efectua controls periòdics de la qualitat de les aigües de bany, i on hi desemboquen cursos naturals (rius, recs o riuets) susceptibles d’aportar alguna traça de contaminació fecal, i que són objecte de seguiment per part de l’ACA, i en especial durant la temporada de bany de 2020.

A més, aquest protocol també recomana a Blanes tancar el bany la zona propera a Sa Palomera, allà on desguassa la riera de la ciutat i tota la zona més propera, d’almenys 50 metres.

Tal i com expliquen fonts de l’ACA a ràdio Palafolls, es tracta de recomanacions que els municipis poden seguir com a mesura de seguretat. La pròpia ACA donarà suport tècnic als ajuntaments, i farà un seguiment durant la temporada de bany.

Durant tot l’estiu, doncs, quedarà prohibit al bany a la zona de la desembocadura de la Tordera, una de les platges nudistes més concorregudes de la zona, i els 100 metres més propers a la part malgratenca, a l’espera de saber si Blanes aplicarà també questes recomanacions al tram de s’Abanell i prop de Sa Palomera .

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics