ERC Palafolls presentarà una moció per promoure l’ús de la bicicleta

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: ERC Maresme

Els grups municipals d’ERC als ajuntaments de Calella, Pineda, Santa Susanna, Malgrat, Tordera i Palafolls presentaran durant aquest mes de juny una moció als consistoris per promoure una mobilitat sostenible i saludable a la ciutat.

Principalment, la moció reivindica l’ús de la bicicleta com a “mitjà de transport entre els ciclistes no habituals”, tant per raons de salut com també de medi ambient, per “promoure un entorn en sintonia amb la lluita contra el canvi climàtic”.

Tot i que la moció es presentarà adaptada a les necessitats concretes de cada municipi, compta amb diversos punts en comú. D’una banda, la iniciativa aposta per desenvolupar una xarxa de vies pedalables per a desplaçaments segurs, carrils bici reals i vies on les bicicletes tinguin una prioritat real. En aquest sentit, es demana iniciar converses entre els ajuntament dels municipis signants per treballar conjuntament en vies pedalables temporals per anar a treballar i altres de permanents per connectar les poblacions. La moció també demana iniciar un estudi de viabilitat d’un servei de bicicleta elèctrica compartida entre els municipis de l’Alt Maresme.

En l’àmbit de la seguretat, el document aposta per reforçar la seguretat dels escolars en bicicleta desenvolupant vies ciclistes temporals, així com fer tot el possible per garantir que els usuaris de bicicletes i altres vehicles amb mobilitat personal motoritzats –com poden ser scooters o patinets elèctrics- puguin circular de manera segura, amb convivència i seguretat viària.

Per últim, la moció també proposa la instal·lació d’aparcaments segurs prop de l’estació de tren en els municipis que tinguin estació de rodalies, així com als voltants dels centres escolars públics, equipaments esportius municipals, entre altres.

Els acords els han pres en una trobada durant aquesta setmana passada diferents representants d’ERC als ajuntaments de l’Alt Maresme.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics