Palafolls podria passar dilluns que ve a la fase 3 de la desescalada

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Govern català ha proposat que les regions sanitàries de Girona –on s’hi inclou Palafolls- i la Catalunya Central passin a la fase 3 del desconfinament el proper dilluns 15 de juny.

Si el Ministeri de Sanitat, que és qui ha de dona-hi el vist-i-plau, ho accepta, Palafolls passaria a la nova fase després d’haver-se mantingut dues setmanes a la fase 2, juntament amb la resta de la regió sanitària de Girona, sumant-se a les regions del Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i Alt Pirineu i Aran, que estan en fase 3 des d’ahir dilluns.

En la nova fase, les trobades amb altres persones poden augmentar fins a grups de 20, i no hi ha franges horàries per les sortides. Els comerços poden ja obrir sense límit de superfície, sempre que no se superi la meitat de la capacitat, i els bars i els restaurants poden continuar servint a l’interior i a la barra amb la meitat de la capacitat, i a les terrasses es pot ocupar fins a un 75% de l’aforament. Per la seva banda, discoteques i bars d’oci nocturn poden reobrir les seves portes a un terç de l’aforament.

Els cinemes, teatres i auditoris, així com monuments i biblioteques, poden obrir amb la meitat de la capacitat, el mateix aforament que poden tenir els gimnasos, que en fase 3 ja poden oferir classes dirigides.

Malgrat la flexibilització de les mesures continua vigent l’estat d’alarma –continuarà aplicant-se fins el 21 de juny- i continua essent obligatori portar posada la mascareta a partir dels 6 anys d’edat en els espais públics, sempre que no es pugui mantenir la distància de 2 metres, i sempre en el cas del transport públic. Tot i que no es obligatori, s’aconsella el seu ús en infants de 3 a 5 anys, i són preferibles les higièniques o quirúrgiques de tapin nas i boca. Queden exemptes de l’obligació de dur mascareta les persones amb dificultats respiratòries, amb discapacitat o dependència, així com no cal portar-ne en situacions incompatibles com fent esport, menjant o bevent.

Dilluns que ve, les regions sanitàries de Lleida, ciutat de Barcelona i les Metropolitanes Nord i Sud es quedarien en fase 2 de la desescalada, en què van entrar ahir dilluns, així com ho farien també les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics