L’ACA inicia les obres de reparació de la mota afectada pel Gloria

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Agència Catalana de l’Aigua ja ha començat els treballs que serviran per restituir dels marges del riu Tordera després del pas del temporal Gloria, el passat mes de gener. L’avinguda del riu va deixar una inundacions importants a la zona del pla d’en Bigues i també el Pipican, i just 3 mesos després es va viure un episodi similar, tot i que de molta menys intensitat, amb un nou desbordament del riu al mateix punt.

Les obres iniciades per l’ACA tenen la voluntat de restablir el terreny tal i com estava abans del pas de la borrasca del gener, retirant el material que ha anat arrossegant el riu i restituint les motes. Segons va especificar l’organisme, aquests són els únics treballs que, ara per ara, poden fer.

L’Ajuntament, però, els considera insuficients, i ha demanat també que s’alcin les motes per evitar que el riu torni a trencar en el mateix indret que en anteriors ocasions. L’ACA assegura que ara mateix aquests treballs no es poden dur a terme degut a la “programació i tramitació ordinàries” que necessiten.

Les obres ja s’han estat realitzant en altres trams superiors de la Tordera, i seguiran fins a la desembocadura del riu.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics