Malgrat mantindrà l’arribada de la Flama del Canigó, però eliminarà la celebració davant la platja

Foto: Òmnium Cultural
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Òmnium Cultural

El Grup Excursionista de Malgrat, el GEM, està treballant un any més en l’arribada de la flama del Canigó aquest proper dia 23 de juny, revetlla de Sant Joan. És una tradició molt arrelada al municipi veí i que enguany, tot i la crisi i les restriccions provocades pel coronavirus es repetirà a Malgrat.

Josep Gonzalez, portaveu del GEM, explica a RP que les autoritats franceses no permetien accedir al Canigó per anar a buscar la flama, però que finalment han accedit a que 4 persones, seguint la tradició, vagin a buscar la flama i la baixin a Coll d’Ares, des d’on es distribuirà a tot Catalunya. A Malgrat arribarà a la zona del Club de Tennis, on juntament amb ciclistes i atletes, anirà fins el Parc Francesc Macià. Allà és on la resta de municipis propers, com Palafolls, s’acostaran per poder endur-se la flama a les seves viles.

Un cop els municipis veïns hagin recollit la flama, l’organització establirà 5 punts diferents arreu de Malgrat on els ciutadans puguin anar a buscar la flama del canigó per a casa seva. També es demana a l’Ajuntament que pengi la flama de la seva façana durant la revetlla. Aquesta serà una de les novetats d’enguany.

Tot i que la flama sembla que salvarà els obstacles provocats pel coronavirus, la tradicional celebració de Sant Joan que es feia a la plaça rodona no s’organitzarà enguany. Es tracta d’una festa molt popular, amb música en directe i on els assistents podien sopar prop del mar i amb servei de bar i barbacoa per poder cuinar.

La tradició de la Flama del Canigó neix a mitjans de l’any passat i consisteix en encendre un foc al cim del Canigó i repartir la flama arreu del país per tal que les fogueres de Sant Joan es puguin encendre a partir d’aquesta flama.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics