Les empreses i comerços de Palafolls ja poden sol·licitar ajuts per l’afectació de la Covid-19

Foto: RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Igualment com en el cas de les famílies, l’Ajuntament de Palafolls ha obert avui dimecres el termini de presentació de sol·licituds per a rebre ajuts en l’àmbit del comerç local i les empreses del municipi que hagin resultat afectades per culpa del coronavirus.

En aquest cas, la línia té per objectiu contribuir al manteniment del teixit econòmic i empresarial del municipi, també afectat per la crisi derivada de la Covid-19. En aquest sentit, l’Ajuntament de Palafolls considera el comerç local com “un dels motors econòmics cabdals” i considera que la seva supervivència “és clau per garantir l’ocupació al nostre municipi”.

Per tot plegat, el consistori vol destinar un total de 100.000 euros en subvencions, que es poden sol·licitar també des d’avui i fins el proper 15 d’agost. Se’n poden beneficiar PIME’s que desenvolupin una activitat econòmica, productiva, comercial i/o de serveis abans de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma, i que ho facin a Palafolls. També cal que hagin estat declarades com a activitat comercial o de serveis, no essencial i, per tant, haver-se vist afectades pel tancament, així com haver sofert una davallada dels ingressos superior al 75% respecte el mateix període de l’any passat. En el cas d’haver pogut continuar desenvolupant l’activitat, es demana que s’acrediti una davallada superior al 50% dels ingressos.

Segons informa l’Ajuntament, la resolució i proposta d’atorgament serà feta per un òrgan col·legiat format per l’equip tècnic de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palafolls, i la resolució correspondrà a l’Alcaldia o a la Junta de Govern Local.

Per sol·licitar les ajudes per al comerç local i les empreses cal omplir el model que es troba a www.palafolls.cat i presentar-lo al registre general de l’Ajuntament de Palfolls o bé, de forma telemàtica, al mateix web municipal.

L’Ajuntament ha informat que els ajuts es concediran en funció de la dotació pressupostària i fins a l’exhauriment de la mateixa.

Es poden consultar totes les bases completes a través del web www.palafolls.cat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics