URGENT

Lloret i Pineda perden una bandera blava a les seves platges

Compartiu aquesta història

A menys de 20 quilòmetres de Palafolls podem gaudir d’una desena de platges amb bandera blava.

El jurat internacional de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor ha guardonat el litoral català amb 118 distincions aquest estiu; són per a 95 platges i 23 ports.

Les platges més properes on onejaran aquest estiu les banderes blaves són a Malgrat de Mar. La localitat veïna ha revalidat les dues platges amb aquest distintiu de qualitat. Són les dues platges més turístiques de la localitat; la del Centre, que lluirà la bandera blava per 22è any consecutiu i la de l’Astillero, que és el 8è estiu que l’aconsegueix. Pineda enguany tindrà només una bandera després que la platja dels Pescadors hagi perdut aquesta distinció. La conserva la platja de la Riera, mentre que Calella conserva la de la platja Garbí.

Respecte la Selva Marítima, Blanes ha rebut bandera blava a la de S’Abanell, Sant Francesc i la de Blanes, les tres platges principals de la ciutat, mentre que Lloret n’ha aconseguit 4: la Cala Canyelles, la platja de Lloret, Sa Boadella i Santa Cristina. Lloret ha perdut la bandera blava que lluïa habitualment a la platja de Fenals.

A més el Club de Vela de Blanes és un dels 23 ports esportius que ha aconseguit també aquest reconeixement.

Catalunya és el 4t territori de l´Estat amb més platges guardonades, després de València, amb 132, Andalusia i Galícia.

El jurat de l’associació que atorga els distintius avalua les condicions higièniques, de seguretat, accés lliure, atenció a persones amb discapacitat i el compliment de la legislació entre d’altres. Es tracta d’un sistema de certificació de qualitat ambiental gestionat per la Fundació per a l’Educació Ambiental.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics