URGENT

L’anul·lació de la Festa dels Empestats d’enguany dona pas a una proposta alternativa virtual

Compartiu aquesta història

La comissió històrica de la Festa dels Empestats de Malgrat de Mar ha confirmat la suspensió de l’edició d’enguany d’aquest esdeveniment, molt popular a la zona i que recrea i explica el pas de la pesta bubònica per Malgrat durant el segle XVII.

L’organització de la festa assegura que s’han vist obligats a prendre aquesta decisió degut a la pandèmia de la Covid-19. En aquest sentit, asseguren que la celebració de la visita guiada dramatitzada i nocturna, activitat principal dels Empestats, no implica només tenir el permís per fer-la sinó també haver pogut fer els assajos, preparar decoracions, comprar els materials, fer les reunions de treball i la recerca arxivística, entre altres. Totes aquestes tasques han estat impossibles de realitzar degut a l’afectació del coronavirus, i és per aquest motiu que des de l’organització dels Empestats asseguren que, encara que a l’agost es permetessin els actes, no poden oferir com fins ara “un producte elaborat i de qualitat”.

Amb tot, la programació d’enguany es mantindrà per fer-la el 2022, ja que l’any vinent la Festa dels Empestats complirà 10 anys i per llavors es prepara una edició especial.

Tot i així, la situació actual no ha impedit que l’organització de l’esdeveniment hagi decidit replantejar la idea i apostar per un format virtual que intenti apropar la festa als visitants, encara que enguany no pugui ser de forma presencial. Sònia Garangou, membre de l’organització dels Empestats, ho ha explicat a RP.

Garangou espera que la iniciativa, amb un format molt més reduït, agradi a la població, i ha explicat que de moment compten amb tots els actors i actrius que necessiten per dur a terme totes les gravacions necessàries. Altres anys la participació comptava amb més d’un centenar de persones participants, xifra que enguany s’ha reduït. Garangou, però, espera que les persones que gaudeixin de la festa virtual els donin la seva opinió sobre si els ha agradat o no i que valorin el nou format que enguany tindran els Empestats.

L’organització de la Festa dels Empestats de Malgrat assegura que la col·laboració de diferents dels seus membres permetrà viure, des de casa, part de l’essència del municipi en plena epidèmia de la pesta bubònica del segle XVII; una situació que, tot i que admeten que és molt diferent a l’actual pandèmia del coronavirus, sí que té “certs punts en comú”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics