Malgrat i Pineda prohibiran l’accés a les platges durant a revetlla de Sant Joan

Platja del Centre - Foto: Malgrat Turisme
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La revetlla de Sant Joan és sinònim de festa popular i de trobades. Aquella nit són moltes les celebracions que es fan arreu del territori, en molt casos amb una notable congregació de persones, especialment en el cas de les revetlles a la platja.

Enguany, davant la situació d’emergència sanitària per la pandèmia del coronavirus, diversos municipis costaners han decidit tancar l’accés a les platges durant la nit de Sant Joan per evitar aglomeracions de gent. És el cas, per exemple, de localitats com Malgrat de Mar o Pineda. A Malgrat, l’Ajuntament prohibirà l’accés a les platges la nit de la revetlla des de les 8 del vespre i fins a les 7 del matí. La restricció es determinarà a través d’un decret del consistori i se senyalitzarà l’espai per avisar de la prohibició.

Joan Mercader, alcalde de Malgrat de Mar, afirma que es vol evitar aglomeracions a les platges la nit de la revetlla i que, si finalment no es fa cap celebració popular prop del mar, tampoc es pugui accedir a les platges per coherència. N’ha parlat en declaracions a aquesta emissora.

D’altra banda, Mercader ha fet referència també a l’estat de les platges per aquesta temporada estival. L’alcalde assegura que es prendran totes les mesures de seguretat, però ha reclamat “sentit comú”.

A Malgrat, la revetlla de Sant Joan d’enguany tindrà a com a epicentre la celebració de l’arribada de la Flama del Canigó, i des de l’emissora municipal es farà una retransmissió en directe dels actes i també s’oferirà una nit musical.

D’altra banda, a Pineda, el tancament de les platges es farà de 8 del vespre a 8 del matí, amb l’objectiu d’evitar les aglomeracions i també per garantir la neteja i la desinfecció de l’espai per la seva reobertura als banyistes l’endemà. El consistori pinedenc ha anunciat que les guinguetes situades a les platges podran mantenir la seva activitat habitual, aplicant la normativa sanitària corresponent.

Per la seva banda, la ciutat veïna de Blanes té damunt la taula aquesta qüestió. Segons han informat fonts municipals a aquesta emissora, l’ajuntament està valorant la decisió, i ja ha dit que no descarta cap opció.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics