Palafolls tindrà servei de grua municipal

Foto: RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament ha tret a licitació el servei de grua municipal per la retirada de vehicles de la via pública. Ara com ara es busca l’empresa que realitzarà aquest servei que estarà operatiu les 24h del dia els 365 dies de l’any. La grua municipal s’encarregarà d’endur-se tots aquells vehicles que estan mal estacionats i que han estat multats, però també tots aquells que han estat immobilitzats, els implicats en accidents o sinistres, els vehicles que han de ser retirats per qualsevol motiu de seguretat i aquells que no han estat retirats en dies d’activitats especials, com carnestoltes, fires o correfocs. La grua també actuarà per endur-se els vehicles que, passat el temps estipulat, s’hagi constatat el seu abandonament.

Fins ara, en cas de necessitar-se una grua, es contractava puntualment, però el consistori no tenia aquest servei d’ordenació i seguretat viària.

Segons el consistori, el servei de grua serveix per garantir i assegurar l’ordenació i l’ús correcte de la xarxa viària del nostre municipi, seguint les normes municipals i estatals.

A les bases, i a títol merament informatiu i aproximat, el consistori preveu que la grua faci uns 240 serveis anuals al nostre municipi un cop entri en funcionament.

Sigui com sigui, la grua podrà retirar vehicles en qualsevol moment i dur-los al dipòsit municipal, actualment situat en uns terrenys rere el cartell de “Palafolls, Senyor del Castell domini màgic”. En cas que la retirada de vehicles sigui per abandonament o per que el propietari hagi cedit la titularitat a l’Ajuntament per tramitar la baixa definitiva, els vehicles es duran al gestor autoritzat.

Segons les bases de licitació la grua no podrà trigar més de 20 minuts en arribar en cas de ser reclamada per la Policia Local.

El contracte del servei es licita per 2 anys prorrogables i amb un cost de 31.500€ l’any.

Segons l’actual ordenança municipal, els propietaris de vehicles hauran de pagar la retirada dels vehicles de la via pública. Per exemple, un turisme retirat de dia té un cost de 110€, que s’amplia a la nit als 134€. Cada dia d’estada al dipòsit municipal costa 22€.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics