L’ABS Malgrat-Palafolls realitza més de 17.300 trucades des de l’inici de la pandèmia del coronavirus

Foto: StockSnap - Pixabay
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Àrea Bàsica de Salut Malgrat-Palafolls ha realitzat, des del 16 de març, un total de 17.331 trucades telefòniques, de les quals més de 900 –un 5,23%- han estat relacionades amb la Covid-19. L’àrea ha atès un total de 7.357 visites presencials i 1.404 visites a domicili.

Les dades les ha fet públiques aquesta setmana la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que també ha informat que els centres de primària de tot l’ens sanitari han realitzat, entre el 16 de març i el 31 de maig, gairebé 60.000 trucades telefòniques.

A la vegada, la corporació ha informat de la creació d’una agenda Covid per fer seguiment telefònic a pacients amb simptomatologia, amb més de 4.000 trucades realitzades. Segons la CSMS, l’activitat telefònica ha permès evitar desplaçaments als centres i mantenir només les visites presencials urgents. A la vegada, la corporació considera que els àrees bàsiques de salut també han fet de “mur de contenció” per evitar que els ciutadans acudissin a les urgències dels hospitals si no era necessari.

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva considera que també ja estat molt important la feina que s’ha fet des de Treball Social a l’atenció primària durant aquesta pandèmia, des del qual s’han realitzat 2.380 accions, com ha estat l’acompanyament telefònic a persones grans, que viuen soles o amb problemes socials, així com el subministrament de medicaments per evitar desplaçaments de les persones més vulnerables.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics