Blanes reobre el Jardí Tropical Pinya de Rosa

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Ajuntament de Blanes

El Jardí Botànic Tropical Pinya de Rosa va reprendre aquest dilluns la seva activitat després de tres mesos de tancament arran de la crisi del coronavirus.

El Jardí reobre al públic en horari de 10 del matí a 6 de la tarda durant aquesta segona quinzena de juny, mentre que a partir de l’1 de juliol l’horari d’obertura s’ampliarà fins a les 7 de la tarda. l’aforament es limita a grups de fins a 30 persones, permetent l’accés cada 20 minuts. Segons ha informat l’Ajuntament de Blanes, la intenció és poder admetre 2 busos de visitants cada hora, amb una hora de visita al recinte; una visita que es duu a terme amb totes les mesures de seguretat necessàries per prevenir contagis per la Covid-19, a través d’un recorregut dissenyat expressament per evitar coincidència de visitants.

El Jardí Tropical Pinya de Rosa de Blanes forma part del primer Paratge Natural d’Interès Nacional –PNIN- que es va declarar a Catalunya l’any 2003. La llei que va aprovar el Parlament de Catalunya es va impulsar després d’una mobilització ciutadana impulsada per la plataforma Salvem Pinya de Rosa, amb la recollida de 18.000 signatures contra la urbanització que s’hi volia dur a terme.

El jardí compta amb prop de 7.000 espècies de plantes tropicals, després que l’espai es reconvertís en jardí tropical ara fa 75 anys. Segons informa el consistori blanenc, cada any s’hi planten unes 1.500 noves espècies, gràcies al fet que el microclima de l’indret afavoreix la proliferació de plantes tropicals durant tot l’any.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics