Es detecta un augment de casos de maltractament a la gent gran durant el confinament

Foto: Sabine van Erp - Pixabay
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Sabine van Erp – Pixabay

Així ho exposen les dades recollides i analitzades per la Diputació de Barcelona. Els últims registres sobre maltractament a persones grans mostren com el nombre de casos a la província de Barcelona s’ha incrementat si es compara amb els primers mesos de l’any. Segons les dades de l’ens supramunicipal, si durant la segona quinzena del mes de febrer fins a l’inici del confinament es van detectar 52 casos, des de l’inici del confinament fins al 9 d’abril la xifra va incrementar-se fins als 112 casos.

Durant l’any passat, a través dels formularis de casos de persones grans en situació de maltractaments, es van detectar 392 casos en 42 municipis; la gran majoria –un 76%- van ser maltractaments a dones, mentre que la resta van ser a homes. En aquest sentit, segons exposa la Diputació a partir de les dades de 2017, en un 80% dels casos el perfil de la persona maltractada és una dona, d’entre 80 i 84 anys, sense deteriorament cognitiu i que necessita suport per a les activitats bàsiques de la vida diària. Per la seva banda, també són a dones un 90% dels possibles casos de maltractaments localitzats a través del protocol de detecció i actuació davant la sospita de maltractaments del Servei Local de Teleassistència.

D’altra banda, el perfil de la persona presumptament maltractadora és moltes vegades el fill de la víctima, amb el maltractament psicològic, la negligència i l’econòmic com a tipologies més freqüents.

Segons recorda la Diputació de Barcelona, des de l’any 2007 es dota els equips de professionals dels serveis socials bàsics municipals d’un seguit d’actuacions perquè tinguin competència tècnica, eines i suport especialitzat fer front als maltractaments cap a les persones grans, així com altres àmbits d’actuació per combatre aquesta xacra social.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics