El govern denuncia que amb el lloguer s’ha pagat 4 cops el cost de la pista de l’skate park

Foto: RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El govern municipal va exposar durant el ple d’ahir els motius que han portat a l’enderrocament de la pista poliesportiva de l’skate park. Com ja va informar aquesta emissora, la pista estava en uns terrenys llogats pels quals es pagaven uns 11.800 euros a l’any.

Aquests terrenys estan ocupats des que es van instal·lar provisionalment els barracons de l’institut de Palafolls, i s’utilitzaven ja com a pista d’esbarjo dels joves estudiants. Un cop l’institut va marxar al seu emplaçament definitiu es va mantenir el lloguer i la pista poliesportiva com a part del complex de l’skate park.

Aquesta pista està en un terrenys rústics, d’una hectàrea d’extensió, i segons el consistori el seu lloguer habitual hauria de ser d’uns 1.000 euros anuals i no pas dels 11.800 € que es paguen; per això van acordar rescindir el contracte de lloguer i mirar de comprar els terrenys al propietari. Es va encarregar una taxació d’aquests terrenys per orientar sobre el preu real d’aquesta hectàrea i, sempre segons fonts municipals, la taxació marcava entorn els 33.000 euros.

El propietari dels terrenys, però, va refusar l’oferta de compra de l’Ajuntament, basada en aquesta taxació, i va obligar al consistori a restituir el terreny al seu estat previ al lloguer, pel que s’ha desmantellat la pista esportiva i també els gronxadors.

L’alcalde, Francesc Alemany, va assegurar que durant els 15 anys de lloguer del terreny s’han pagat més de 120.000 euros, és a dir, fins a 4 vegades més el seu preu actual taxat. Per això, parla de desmesura inconcebible en el cost d’aquesta pista i assegura que s’investigarà aquest contracte.

Per la seva banda la regidora portaveu del PSC, Dolors Agüera, va afirmar que l’anterior govern sempre va vetllar per l’interés públic, recordant que l’espai era el pati de l’institut i que el conveni ja indicava que es podia retirar la pista en qualsevol moment. De totes maneres, no considera desproporcionat el lloguer de la pista, i recorda que era un espai molt usat pels joves del municipi. També va recordar que la pista es va posar en terreny rústic perquè ho permet la normativa.

Segons va explicar ahir l’alcalde de Palafolls, el conveni de lloguer es va prorrogar el juny de l’any passat, cinc dies abans del canvi de govern, i no descarta poder fer una pista similar en els terrenys que ja són de l’Ajuntament dins de l’skate park.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics