Palafolls reobrirà dilluns parcs i jardins i reactivarà la zona blava i els aparcaments quinzenals

Foto: Policia Local de Palafolls
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ahir, el Govern català aprovava el decret que oficialitza l’entrada de tot el territori català a la fase “de represa”, el concepte amb què la Generalitat ha anomenat l’entrada a la nova normalitat del Govern estatal. D’aquesta manera, la fase 3 a tot Catalunya ha durat només 16 hores. La Generalitat ha recuperat competències, i amb el decret aprovat s’ha anul·lat l’estat d’alarma i s’han eliminat les fases que han regit al territori des del maig i fins avui.

Des d’ara ja es pot circular lliurement per tot el territori català però encara no a través de les comunitats autònomes, encara amb l’estat d’alarma en vigor fins aquest dilluns.

La fase de represa establerta a Catalunya implica que es poden realitzar totes les activitats sense que cap estigui prohibida. En aquest sentit, es demana distanciament físic d’1,5 metres en espais tancats i a l’aire lliure i l’ús de mascareta sempre que no es pugui mantenir la separació de seguretat. Es demana una protecció de la població especialment vulnerable.

Les trobades i reunions entre persones es poden celebrar sempre que no comportin aglomeracions ni superin els aforaments vigents en cada cas.

Fins al 24 de juny, als espais de concurrència pública s’han de mantenir les limitacions d’aforament establertes i, sinó, d’un màxim del 50% de la capacitat en edificis i espais tancats i d’un 75% a espais a l’aire lliure. A partir de l’endemà, el dia 25, les limitaciions d’aforament es flexibilitzen i s’amplien fins a 1.000 persones de peu o 2.000 en seients preassignats en espais tancats, amb regulacions pel que fa a l’ús de mascareta.

A Palafolls, l’entrada a la “nova normalitat” o “fase de represa” comportarà que, a partir de dilluns, es reobrin progressivament parcs i jardins municipals i es reactivin alguns àmbits que havien quedat aturats. És el cas de la zona blava, que romandrà activa a partir del proper dilluns 22 de juny, així com de l’aparcament quinzenal dels carrers, que s’activarà també a partir d’aquesta data.

Pel que fa al servei d’escombraries, l’Ajuntament de Palafolls ha informat que l’horari fixat es mantindrà durant tot l’estiu degut a l’èxit experimentat pel que fa a la reducció del sobreeiximent.

Amb tot, el consistori ha fet una crida a la responsabilitat i la col·laboració ciutadana per mantenir les mesures de seguretat i prevenció per evitar contagis per Covid-19.

 

 

Foto de portada: Policia Local de Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics