L’Ajuntament allarga l’obertura de les terrasses els caps de setmana

Foto: youleks - Pixabay
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El ple de l’Ajuntament de Palafolls celebrat ahir al vespre va aprovar canvis pel que fa a l’horari d’obertura de les terrasses de bars i restaurants del municipi.

En concret el consistori va aprovar una allargament de mitja hora del tancament de les terrasses durant els caps de setmana. Fins ara, i banda de les restriccions que va establir l’estat d’alarma, el permís d’obertura anava de 8 del matí a dos quarts d’1 de la matinada. Ahir, el consistori aprovava allargar el permís d’activitat fins a la 1 de la matinada. Pel que fa als dies feiners, l’horari de tancament és fins a dos quarts d’1.

Jordi Villaret és regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Palafolls.

Un cop s’arribi a l’hora de tancament, els establiments ja no podran servir a les taules, i els clients hauran d’abandonar el local en un temps màxim de 20 minuts, que és el marge que es dona per deixar la terrassa buida.

El govern ha explicat que la normativa se centrarà en regular el distanciament físic, que és el que es manté en la nova fase de represa aprovada per la Generalitat, però no l’aforament dels espais, que en un principi ja no es limita.

D’altra banda, el que també s’ha establert és que, a l’hora de recollir els elements de la terrassa, les taules i cadires no es quedin a fora i que es retirin. Si no és possible guardar el mobiliari, l’ajuntament demana que es deixi tot agrupat, en cap cas deixar-ho muntat.

L’oposició va ser crítica sobre la limitació d’ocupació de l’espai d’algunes terrasses, ja que considera que cal afavorir la reobertura dels negocis afectats per la pandèmia del coronavirus. El govern, per la seva banda, va afirmar que cal mirar per tothom i vetllar per la convivència, referint-se a determinats conflictes que s’han detectat entre l’ocupació de les taules i la dificultat d’accés a altres establiments.

Actualment, a Palafolls encara no hi ha ordenança reguladora de les terrasses, tot i que el govern municipal s’ha compromès a impulsar-ne una.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics