Acord al territori per impulsar accions per minimitzar els efectes de futurs desbordaments de la Tordera

Foto: RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Divendres passat, el consistori palafollenc era escenari d’una reunió entre representants del govern municipal, sector agrari i signants del Manifest de la Tordera per posar damunt la taula el debat sobre la gestió de la zona de la Baixa Tordera, especialment després dels episodis de desbordaments viscuts enguany, sobretot durant el temporal Gloria del gener.

Segons ha informat l’Ajuntament de Palafolls, durant la reunió els signants del Manifest de la Tordera, document impulsat just després del pas del temporal Gloria, van exposar les seves conclusions als representants del consistori i del sector agrari, posant l’accent en impulsar mesures a mig o llarg termini per minimitzar els danys de possibles futures avingudes del riu Tordera. Aleix Freixa, regidor de Medi Ambient, ha concretat que el que es vol és condicionar l’afectació del desbordament del riu, per tal d’evitar que l’aigua perjudiqui directament als àmbits on hi ha activitat econòmica.

Freixa ha puntualitzat que aquesta acció depèn no només del paper de l’Ajuntament de Palafolls sinó també del d’altres administracions supramunicipals.

Pel que fa al sector agrari, aquest va reclamar la recerca de solucions a curt i mig termini fins que no s’assoleixin els objectius finals definits al manifest, i que s’han de materialitzar en “actuacions puntuals” per tal d’estar previnguts per futurs episodis com el Gloria. En aquest sentit, Freixa explica que l’aixecament de les motes seria una de les actuacions que podria ajudar, encara que admet que en aquest punt és on hi ha menys acord entre els actors implicats.

Els pagesos asseguren haver de fer front a “fortes inversions” per poder posar en marxa altre cop la producció, per la qual cosa reclamen actuacions per pal·liar els efectes de la borrasca del gener i poder reprendre la seva activitat amb normalitat.

L’Ajuntament de Palafolls assegura tenir la “responsabilitat” de gestionar el curt i mig termini per garantir la supervivència i el relleu del sector agrari, i vol que les accions que cal executar ara “no vagin en detriment” de l’estratègia a llarg termini acordada per tots els assistents a la reunió.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics