URGENT

L’Ajuntament tem una davallada dels ingressos

Compartiu aquesta història

En l’últim ple municipal, ara fa una setmana, el consistori palafollenc aprovava un Pla Econòmic i Financer. Es tracta d’una mesura obligada per l’Estat un cop el consistori va incomplir voluntàriament el Sostre de la Despesa.

Es tracta del límit de despesa marcat per l’Estat en la Regla de la Despesa i que el nou govern va decidir incomplir. Segons l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, es vol adequar la capacitat de despesa a la possibilitat real d’ingressos.

Alemany creu que no té sentit que un consistori sanejat com el de Palafolls, amb tots els indicadors en verd, hagi d’entrar en un Pla Econòmic i Financer per intentar adequar les despeses amb els ingressos. Ara bé, l’Àrea Econòmica de l’Ajuntament de Palafolls està ara preocupada, enguany, per un altre dels indicadors econòmics que cal complir; l’estabilitat pressupostària.

Aquest indicador mesura l’equilibri entre els ingressos i les despeses. Evidentment, cal que els ingressos sempre siguin superiors a les despeses del consistori.

Enguany, però, es tem que la crisi del coronavirus faci trontollar aquest equilibri, ja que es pressuposa una davallada dels ingressos i un augment de les despeses per fer front a la crisi de la Covid-19.

Els serveis econòmics recorden que hi ha serveis, com la Llar d’Infants o l’Escola Municipal de Música i Dansa, que han deixat de cobrar als usuaris, mentre que les despeses s’han mantingut. També hi ha hagut despeses extraordinàries per fer front a la crisi sanitària primer, i ara a la crisi econòmica, que incrementen el pressupost de despeses del consistori.

Davant d’això, la intervenció de l’Ajuntament alerta que enguany, presumiblement, no es podrà complir l’estabilitat pressupostària, cosa que comportarà entrar en un altre pla econòmic financer.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics