El govern aparca els pressupostos participatius fins l’any que ve

Foto: Gerd Altmann - Pixabay
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Palafolls ha decidit aturar el projecte de pressupostos participatius que tenia en marxa aquest any per tal que els ciutadans poguessin decidir una part de les actuacions a fer dins el pressupost municipal per l’any vinent.

Just abans de la pandèmia, l’Ajuntament buscava l’empresa que s’havia d’encarregar de dinamitzar tot el procés participatiu per tal de consultar a la ciutadania a què destinar una part de les inversions incloses al pressupost municipal. Tot el procés estava plantejat en 9 mesos.

Tot i que ja es tenia una empresa adjudicatària, el consistori ha decidit no formalitzar el contracte. Segons Sònia González, regidora de participació, la pandèmia ha dilatat l’adjudicació i no hi ha temps per poder formalitzar les propostes pel pressupost de l’any vinent.

A banda de la manca de temps, González també creu que l’actual situació de crisi obliga a deixar al calaix la proposta de pressupostos participatius, però també assegura que no es renuncia a la participació ciutadana en altres processos aquest mateix any.

L’actual govern portava al seu programa electoral fomentar la consulta vinculant sobre temes cabdals i destinar un 1% del pressupost ordinari a projectes definits de forma participativa.

El pressupost del 2021 havia d’incloure ja les primeres actuacions triades per la ciutadania i decidides a través d’un llarg procés participatiu que s’havia de desenvolupar des del mes de març i que s’allargaria fins a finals d’any.

El consistori ja tenia l’empresa encarregada de dinamitzar el procés per fer participar a la ciutadania a fer propostes i a votar-les. Es tracta d’una empresa immobiliària que s’estrenava amb els processos participatius justament amb el contracte palafollenc, un contracte que finalment no es formalitzarà.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics