Augmenta el nombre d’accidents laborals i l’índex de sinistralitat al Maresme

Foto: Pixabay
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La nostra comarca ha tancat l’any 2019 amb prop de 4.000 accidents laborals, segons dades extretes de l’informe elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme. Segons aquest estudi, al llarg del 2019 es van registrar 3.956 persones accidentades a la feina, gairebé un 6,5% més que l’any anterior.

A Palafolls, la xifra total d’accidents durant l’any passat va pujar fins als 158. D’aquests, 126 van afectar a homes –prop d’un 80% del total- i 32 a dones. Per la seva banda, Malgrat de Mar va registrar el 2019 un total de 200 accidents, i Tordera més de 300.

El que també ha augmentat és l’índex d’incidència laboral, que relaciona el nombre total d’accidents per cada 100.000 afiliacions a la Seguretat Social. En concret, l’índex d’incidència al Maresme se situa prop dels 3.863 accidents amb resultat de baixa laboral per cada 100.000 afiliacions al règim general de la Seguretat Social, un 5,15% superior que el de l’any 2018. L’índex maresmenc se situa, un any més, per sobre del provincial i del català.

Santa Susanna és, juntament amb Teià i Caldes d’Estrac, un dels municipis amb un major índex d’incidència d’accidents; el municipi veí presenta una xifra de 7.029,75 accidents per cada 100.000 afiliats al règim general de la Seguretat Social. D’altra banda, les poblacions d’Òrrius, Mataró, Sant Iscle de Vallalta i Premià de Dalt són les que presenten un menor índex.

Tot i que la gran majoria dels sinistres –un 99,92%- són de pronòstic lleu, segons les últimes dades cal lamentar la mort de dues persones treballadores.

 

 

Foto de portada: Pixabay

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics