L’alcalde de Tordera creu que els ajuntaments estan maltractats econòmicament

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

En una entrevista a RP, l’alcalde de Tordera Joan Carles Garcia, ha reclamat una llei de finançament de les administracions locals, per garantir una millor situació econòmica dels consistoris. De fet Garcia, que és alcalde de la població veïna des de fa 25 anys, sentencia que els ajuntaments estan maltractats per les administracions superiors.

Garcia explica que cada any l’Estat fa una transferència de tributs als consistoris, però denuncia que el mateix Estat reclama després l’IVA de les accions engegades amb aquests diners.

Segons l’alcalde de Tordera, un municipi similar al País Basc té molt millor finançament gràcies al concert econòmic.

Garcia afirma que són els ajuntaments els primers en arremangar-se davant de catàstrofes com el Gloria o el coronavirus, però que les administracions supramunicipals es desentenen després a l’hora de finançar correctament els municipis.

Un exemple són els 5 milions d’euros dels desperfectes del Gloria a l’espai públic de Tordera. Segons Garcia, tot i les bones voluntats i visites polítiques dels primers dies, encara no han rebut els diners de les ajudes promeses. Uns diners avançats pel consistori i que Garcia ja compta que no podrà recuperar totalment.

L’alcalde de Tordera es mostra segur que enguany hi haurà Festa Major al municipi a finals d’agost, però ja avança que hi haurà activitats que no es podran fer, com ara els balls. De totes maneres, afirma que cal programar cultura per ajudar a un sector que està patint la crisi derivada de la Covid-19.

En aquest sentit, defensa que els diners que han estalviat els consistoris amb les mesures del govern estatal es puguin dedicar a reactivar els sectors afectats per la pandèmia.

Garcia explica que les inversions internacionals previstes a Tordera continuen endavant i que es promouen ajuts al teixit local com ara microcrèdits a interès zero.

Sobre mobilitat, l’alcalde torderenc recorda que el municipi manté la reserva dels terrenys per poder desdoblar la N-II, un projecte desestimat pel govern del PP a l’Estat, però que Garcia considera del tot necessari; igual de necessari com continuar l’autopista del Maresme fins a Lloret. Garcia explica que el projecte d’allargar la via fins a Lloret fa anys que està projectat i aprovat, i que sense el perllongament no té sentit l’ampliació de l’autopista entre Palafolls i Tordera inaugurada fa 10 anys.

 

Recupera l’entrevista a Joan Carles Garcia:

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics