Les escoles palafollenques esperen rebre demà les instruccions d’Educació pel curs vinent

Foto: Juraj Varga - Pixabay
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ahir, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya anunciava com serà el curs escolar 2020-2021, després de l’afectació del coronavirus, que ha escapçat els mesos finals d’activitat dels centres educatius del territori.

Segons va anunciar ahir el Govern català, el curs que ve es podrà iniciar “amb normalitat” si els centres s’organitzen en “grups estables de convivència”. Això, segons la Generalitat, ha de permetre fer un seguiment de possibles contagis i permetria també que els alumnes, a l’aula, no haguessin de dur mascareta. Sí que serà obligatori el seu ús fora del grup estable i en activitats no lectives com extraescolars o esportives.

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha anunciat que els grups han de ser “heterogenis” i que no s’estableixin per nivell d’aptituds ni de resultats acadèmics. En aquest sentit, Bargalló assegura que el sistema tindrà els mateixos alumnes i més professorat, i això permetrà no tenir “el nivell de ràtios d’alumnes elevades” que hi havia l’any passat. D’aquesta manera, finalment la Generalitat no fixarà cap ràtio.

Les escoles palafollenques, de moment, estan a l’espera de rebre les instruccions oficials del Departament d’Educació, que preveuen tenir demà dimecres malgrat que ahir ja s’anunciés en roda de premsa, i esperen que siguin concretes i que ajudin a la gestió dels centres.

Laura Duarte és directora de l’escola Mas Prats.

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, va assegurar ahir que es contractarà “un mínim de 5.000 professionals”, una xifra que el president Torra concretava i augmentava “entre 6.000 i 10.000 professors més pel curs vinent”, englobant-hi també els diners invertits durant la pandèmia.

L’anunci ahir de la Generalitat no ha estat ben rebut per la comunitat educativa, que no ha estalviat crítiques cap a la decisió del govern. Tot i que celebren que hi hagi més inversió, consideren “insuficient” l’anunci de contractació de més professors, davant de possibles rebrots de coronavirus.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics