Arrenca el Casal d’Estiu de Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Avui, primer dia del mes de juliol, era la data marcada per l’inici del Casal d’Estiu de Palafolls. L’activitat, enguany, s’ha vist marcada per l’afectació del coronavirus, que l’ha obligat a adaptar-se i a establir diferents mesures per poder desenvolupar-se amb la màxima seguretat possible.

El casal d’enguany, que acull aquest juliol prop d’un centenar d’infants i que desenvolupa la seva activitat a l’escola Les Ferreries, ha adaptat els grups i establert accessos i espais de mobilitat concrets per poder reduir les aglomeracions.

Manel Escudero, director del Casal d’Estiu de Palafolls, explica que malgrat totes les restriccions que els ha obligat a implementar la pandèmia, han iniciat l’activitat amb moltes ganes. Assegura que el distanciament físic obliga a modificar la dinàmica de les activitats del casal, però que malgrat tot poden dur-ho a terme.

Escudero explica que un dels criteris que ha calgut aplicar han estat els grups de convivència de màxim 10 infants, a partir dels qual es pot traçar amb més facilitat qualsevol cas de contagi. En aquest sentit, l’ús de mascaretes només s’aplica a les entrades i sortides o durant les activitats amb altres grups o a l’exteriors, sempre que no es puguin mantenir les distàncies. Tot i així, el director del casal insisteix en què la intenció és que els infants puguin gaudir de l’activitat amb la màxima normalitat possible.

Una altra de les mesures aplicades ha estat la de les entrades o sortides, que malgrat que es continua fent de forma similar que abans, sí que es fan de forma esglaonada i duent a terme controls de temperatura i de possibles símptomes. Escudero també recorda que les famílies són les responsables de controlar possibles casos positius de Covid-19 al seu entorn per evitar la propagació del virus a l’activitat.

Tot i que el Casal d’Estiu de Palafolls està gestionat per una empresa externa, la majoria de monitors són del nostre municipi, vinculats a l’àmbit del lleure local.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics